Aktiviteter:

Kyndelmisse

Søndag den 3. februar kl.15.00 afholdes der kyndelmisse-gudstjeneste i Kalvehave Kirke. Det er et fællesarrangement for alle de fire Langebæk-kirker.

Ud over prædiken og fællessalmer er der musikalske indslag og oplæsning af digte, og efter gudstjenesten serveres der kyndelmisse-pandekager.

Studiekreds i Langebæk Præstegård

Langebækkirkerne har igennem lang tid haft en litterær studiekreds, hvor vi læser fortrinsvist nyere nordisk litteratur. Vi er ca. 20-30 mænd og kvinder, der mødes og gennemgår en roman eller novellesamling en gang om måneden. Det er gerne den sidste tirsdag i måneden, og mødestedet er dels Langebæk og dels Mern Præstegård.

Vi skal gøre opmærksom på, at der er plads til nye medlemmer. Henvendelse til Knud Munck, 55 39 50 37, eller Lise Hovgaard, 55 38 63 41.

Aktiviteter:

Sogneaftener

Astrid Lindgren-aften

Ved sogneaftenen den 17. januar kl.19.00 i Langebæk Præstegård kommer litteraturanmelder og præst Liselotte Wiemer og fortæller om børnebogsforfatteren Astrid Lindgren.

Næst efter H.C. Andersen er hun vel det nordiske navn i verdenslitteraturen, som flest børn og voksne kender. Men hvem var hun egentlig - dette sammensatte menneske? For at svare på det tager vi en tur tilbage til barndommens Vimmerby og følger derefter Lindgrens liv og forfatterskab frem til hendes død i Stockholm 2002. Et liv, der var badet i lys, men også præget af mørke og melankoli. Og i øvrigt af et stort politisk engagement.

Astrid Lindgren forstår at nærme sig barnets inderste liv i de mest eventyrlige, intense og sørgelige øjeblikke, og hun tror på, at Gud råder, selv om hun ikke tror på ham.

Det spøger på Bogø

Den 14. februar kl.19.00 i Langebæk Præstegård kommer kirkesanger og altmuligmand Hans Erik Albrekt og fortæller en slægtshistorie fra Bogø med særlig henblik på ”Den hvide pige på Bogø”, som også er foredragets titel.