Aktiviteter:

Dansk soldat i Afganistan

Foredrag i Langebæk Præstegård

torsdag den 22. februar kl.19.00

Når folketinget vedtager at sende danske soldater af sted til forskellige af verden brændpunkter, hører vi meget lidt om, hvad der kommer ud af det. Og endnu mindre om, hvordan det er for soldaterne. Er det det en ærefuld og spændende opgave, eller vender man bare hjem med sår på sjælen og oplevelser, det er svært at komme over?

Det er nogle af de spørgsmål, der vil blive belyst ved et foredrag i Langebæk Præstegård torsdag den 22. februar kl.19.00, når soldat fra Den Kongelige Danske Livgarde, Christian Eriksson, Stensved, vil fortælle om emnet. Han har selv været udsendt på en mission i Afghanistan og kom heldigvis hjem i god behold. Ved foredraget vil fortælle om det at overleve som soldat i en sådan situation, om missionens formål, og det ganske almindelige liv blandt soldaterne, der opholder sig i en fjern provins i Afghanistan.

Foredraget er arrangeret af Kalvehave-Stensby Menighedsråd.

Konfirmandernes egen gudstjeneste

Søndag den 25. februar kl.10.30 i Stensby Kirke er det konfirmanderne, der selv står for gudstjenesten. Prædikant er altid en af konfirmanderne. I år er det Simone, der har meldt sig, Også ved de kirkelige læsninger er det konfirmander, der medvirker.

Stor vokalaften i Kalvehave kirke

Vokalgruppen Real Moments fylder Kalvehave kirke med flotte toner torsdag den 22. marts kl. 19.00

Real Moments udspringer fra Næstved og har eksisteret i 10 år. Koret giver nu en god gang "Greatest Hits" fra hele deres karriere. Det sker ved en koncert torsdag den 22. marts kl. 19.00 i Kalvehave kirke.

Real Moments er meget inspireret af vocaljazz, som man bl.a. kender fra Manhattan Transfer og numre som Operator og Blue Champagne.

På repertoiret er også kendte numre i overraskende udgaver, fx Det var en lørdag aften i et imponerende swing-arrangement, Shu·Bi·Duas De Tre Små Grise med indlagte lydeffekter eller Coldplays stadionrocker Viva La Vida, her dog omsat til en inderlig hymne. Det gode, gamle SweDanes-nummer Side By Side bliver leveret med blæsere og hele pivtøjet, alt dog frembragt helt uden instrumenter!

Traditionel dansk kormusik er også på programmet, svenske folkemelodier, gospel, barbershop og negro spirituals. Solistindslag kan veksle med korindsatserne, fx Ray Charles' udødelige Georgia.

Koret går heller ikke af vejen for en gammel Grand Prix-klassiker som Skibet skal sejle i nat eller Michael Jacksons Black Or White i et stramt rytmisk arrangement.

Endelig tager koret også livtag med store klassikere som Bridge Over Troubled Water og What A Wonderful World – fremført med både indlevelse og nerve.

Læs mere om koret på www.realmoments.dk.

Alle er velkommen, gratis adgang til kirken fra kl. 18.00

Arrangør Kalvehave Menighedsråd.