Aktiviteter:

Copyright © 2012   Kalvehave Kirke   All Rights Reserved

Særlige gudstjenester

To sommerandagter i august i Kalvehave Kirke:

Torsdag den 16. august kl.19.00: ”Syng sommeren ind”. Sangaften med danske sommersange ved sognepræst Knud Munck, organist Lennart Lindegaard og kirkesanger Hans Erik Albrekt.

Torsdag den 30. august kl.19.00: Liturgisk sommergudstjeneste. Vi læser sommertekster og synger sommersalmer. Ved sognepræst Knud Munck, organist Lennart Lindegaard og kirkesanger Hans Erik Albrekt.

Efter begge andagter serveres der en let forfriskning.

Møns Big Band spiller i Kalvehave kirke fredag den 28 september kl. 19.00

Historien om Møns Bigband

Omkring 1984 startede Møns Amatørorkester. Det var et underholdningsorkester med violiner, trompeter, tromboner, klarinetter, fløjter, harmonikaer og en rytmegruppe med guitar, bas, keyboards og trommer. Også en sanger havde de, der lyttede og dansede til Møns amatørorkester glæde af. Bertel Østergård var dirigent for dette orkester og Poul Høj var i mange år en ihærdig formand for foreningen.

I starten af 1990’erne udsprang Møns Bigband af dette orkester. Orkesteret fik en ny dirigent, Åge Bertelsen, der selv spillede trombone. Besætningen ændrede sig til alt- og tenorsaxofoner, trompeter, tromboner, klarinet, fløjter, guitar, trommer, klaver, bas og i perioder en sangerinde. Også repertoiret ændres og blev jazz’et og swingende.

I slutningen af 1990’erne skiftede Møns Bigband dirigent et par gange. Fra 2001-2016 stod Carsten Møller i spidsen for de musikalske udfoldelser samtidig med, at han spillede på klaveret. Bigbandet var i mange år bl.a. fast og festligt indslag ved grundlovsfesten på Bogø, hvor de spillede ved optogets start på hovedgaden og igen ved Bogø skovpavillion, når optoget sluttede.

Siden september 2016 har Peter Fritsch slået tonen an i orkesteret.

Dirigenterne har løbende tilført bigbandet nye numre og i dag spilles foruden traditionel jazz og swing også nyere numre af fx Bent Fabricius Bjerre. Peter Fritsch har blandt andet udvidet repertoiret med nye numre hvor orkestrets sangerinde medvirker. Nu er der 20 glade amatørmusikere, der spiller med i Møns Bigband. De kommer fra Møn, Bogø og Sydsjælland og øver hver mandag på Møns skole, afdeling Fanefjord.

Enkelte har været med siden starten i 80’erne, og de fleste har været med i 10-15 år, mens orkestrets yngste medlemmer er kommet med inden for de sidste par år.