Aktiviteter:

James Sampson med pianist

Julekoncert 18 november kl,15.00

i Kalvehave kirke

James Sampson blev kendt i den brede offentlighed, da han i 2001 vandt DR1 konkurrencen ”Stjerne for en aften”. Og har man blot én gang hørt James synge, er man ikke i tvivl. Han besidder et talent langt ud over det sædvanlige.

Sangen har været en del af hans liv siden barndommen i Californien, hvor han indledte karrieren som syvårig i skolens kor. Senere optrådte han over hele verden med koret ”Children of the World”, og et liv i sangens tjeneste var for alvor i gang. Efter adskillige albums kender det danske publikum ham for numre som ”Dream on” og ”Don’t Give Up”, ”All I Want” og ”Me & Mrs. Jones”.

James Sampson deltog i Vild med Dans, hvor han dannede par med Mie Moltke. Tidligere samme år medvirkede James Sampson i musicalsuccessen Dirty Dancing, som solgte over 45.000 billetter.

Men James Sampson er ikke blot elsket for sin store og varme sangstemme. På scenen optræder han med ukompliceret og naturlig charme, der tryllebinder tilhørerne, fra første tone bliver slået an.

I Kalvehave kirke synger James Sampson bl.a. This Christmas, Christmas song, Oh holy night, White Christmas , Winter wonderland, Oh come all, Samt flere danske Jule sange.

Dørene åbnes kl. 14.00, hvor organist Lennart Lindegaard vil spille populære julemelodier, inden koncerten starter.

Det bliver en stor musikalsk oplevelse, søndag den 18 nov. oplyser John Thøfner fra Kalvehave kirke. Alle er velkomne.

Entre kr. 100,00 som købes ved indgangen.

Arr. Langebækkirkerne

Særlige gudstjenester

Første søndag i advent, den 2. december kl.9.00 i Stensby og Kalvehave kirker kl.10.30. Lucia-optog og spejdere. Koret medvirker i Kalvehave Kirke.

”Ni læsninger” i Stensby Kirke søndag den 9. december kl.14.00. Koret medvirker.

”Syng julen ind” i Kalvehave Kirke søndag den 16. december kl.10.30. Koret medvirker.

Nytårsaften

Mandag den 31. december kl.13.30 i Kalvehave Kirke og kl.15.00 i Stensby Kirke er der nytårsgudstjeneste, hvor vi ser farvel til det gamle år. Efter gudstjenesten serveres der champagne og kransekager, og vi skåler for det nye år.

Kyndelmisse

Søndag den 3. februar kl.15.00 afholdes der kyndelmisse-gudstjeneste i Kalvehave Kirke. Det er et fællesarrangement for alle de fire Langebæk-kirker.

Ud over prædiken og fællessalmer er der musikalske indslag og oplæsning af digte, og efter gudstjenesten serveres der kyndelmisse-pandekager.

Studiekreds i Langebæk Præstegård

Langebækkirkerne har igennem lang tid haft en litterær studiekreds, hvor vi læser fortrinsvist nyere nordisk litteratur. Vi er ca. 20-30 mænd og kvinder, der mødes og gennemgår en roman eller novellesamling en gang om måneden. Det er gerne den sidste tirsdag i måneden, og mødestedet er dels Langebæk og dels Mern Præstegård.

Vi skal gøre opmærksom på, at der er plads til nye medlemmer. Henvendelse til Knud Munck, 55 39 50 37, eller Lise Hovgaard, 55 38 63 41.

Aktiviteter:

Sogneaftener

Astrid Lindgren-aften

Ved sogneaftenen den 17. januar kl.19.00 i Langebæk Præstegård kommer litteraturanmelder og præst Liselotte Wiemer og fortæller om børnebogsforfatteren Astrid Lindgren.

Næst efter H.C. Andersen er hun vel det nordiske navn i verdenslitteraturen, som flest børn og voksne kender. Men hvem var hun egentlig - dette sammensatte menneske? For at svare på det tager vi en tur tilbage til barndommens Vimmerby og følger derefter Lindgrens liv og forfatterskab frem til hendes død i Stockholm 2002. Et liv, der var badet i lys, men også præget af mørke og melankoli. Og i øvrigt af et stort politisk engagement.

Astrid Lindgren forstår at nærme sig barnets inderste liv i de mest eventyrlige, intense og sørgelige øjeblikke, og hun tror på, at Gud råder, selv om hun ikke tror på ham.

Det spøger på Bogø

Den 14. februar kl.19.00 i Langebæk Præstegård kommer kirkesanger og altmuligmand Hans Erik Albrekt og fortæller en slægtshistorie fra Bogø med særlig henblik på ”Den hvide pige på Bogø”, som også er foredragets titel.