Aktiviteter:

Copyright © 2012   Kalvehave Kirke   All Rights Reserved

Møns Big Band spiller i Kalvehave kirke fredag den 28 september kl. 19.00

Historien om Møns Bigband

Omkring 1984 startede Møns Amatørorkester. Det var et underholdningsorkester med violiner, trompeter, tromboner, klarinetter, fløjter, harmonikaer og en rytmegruppe med guitar, bas, keyboards og trommer. Også en sanger havde de, der lyttede og dansede til Møns amatørorkester glæde af. Bertel Østergård var dirigent for dette orkester og Poul Høj var i mange år en ihærdig formand for foreningen.

I starten af 1990’erne udsprang Møns Bigband af dette orkester. Orkesteret fik en ny dirigent, Åge Bertelsen, der selv spillede trombone. Besætningen ændrede sig til alt- og tenorsaxofoner, trompeter, tromboner, klarinet, fløjter, guitar, trommer, klaver, bas og i perioder en sangerinde. Også repertoiret ændres og blev jazz’et og swingende.

I slutningen af 1990’erne skiftede Møns Bigband dirigent et par gange. Fra 2001-2016 stod Carsten Møller i spidsen for de musikalske udfoldelser samtidig med, at han spillede på klaveret. Bigbandet var i mange år bl.a. fast og festligt indslag ved grundlovsfesten på Bogø, hvor de spillede ved optogets start på hovedgaden og igen ved Bogø skovpavillion, når optoget sluttede.

Siden september 2016 har Peter Fritsch slået tonen an i orkesteret.

Dirigenterne har løbende tilført bigbandet nye numre og i dag spilles foruden traditionel jazz og swing også nyere numre af fx Bent Fabricius Bjerre. Peter Fritsch har blandt andet udvidet repertoiret med nye numre hvor orkestrets sangerinde medvirker. Nu er der 20 glade amatørmusikere, der spiller med i Møns Bigband. De kommer fra Møn, Bogø og Sydsjælland og øver hver mandag på Møns skole, afdeling Fanefjord.

Enkelte har været med siden starten i 80’erne, og de fleste har været med i 10-15 år, mens orkestrets yngste medlemmer er kommet med inden for de sidste par år.

James Sampson med pianist

Julekoncert 18 november kl,15.00

i Kalvehave kirke

James Sampson blev kendt i den brede offentlighed, da han i 2001 vandt DR1 konkurrencen ”Stjerne for en aften”. Og har man blot én gang hørt James synge, er man ikke i tvivl. Han besidder et talent langt ud over det sædvanlige.

Sangen har været en del af hans liv siden barndommen i Californien, hvor han indledte karrieren som syvårig i skolens kor. Senere optrådte han over hele verden med koret ”Children of the World”, og et liv i sangens tjeneste var for alvor i gang. Efter adskillige albums kender det danske publikum ham for numre som ”Dream on” og ”Don’t Give Up”, ”All I Want” og ”Me & Mrs. Jones”.

James Sampson deltog i Vild med Dans, hvor han dannede par med Mie Moltke. Tidligere samme år medvirkede James Sampson i musicalsuccessen Dirty Dancing, som solgte over 45.000 billetter.

Men James Sampson er ikke blot elsket for sin store og varme sangstemme. På scenen optræder han med ukompliceret og naturlig charme, der tryllebinder tilhørerne, fra første tone bliver slået an.

I Kalvehave kirke synger James Sampson bl.a. This Christmas, Christmas song, Oh holy night, White Christmas , Winter wonderland, Oh come all, Samt flere danske Jule sange.

Dørene åbnes kl. 14.00, hvor organist Lennart Lindegaard vil spille populære julemelodier, inden koncerten starter.

Det bliver en stor musikalsk oplevelse, søndag den 18 nov. oplyser John Thøfner fra Kalvehave kirke. Alle er velkomne.

Entre kr. 100,00 som købes ved indgangen.

Arr. Langebækkirkerne